fbpx

Vang Vieng 3 nap alatt: Laosz természeti csodái

Szerző: | 2020.12.19. | Laosz

Laosz Vang Vieng

Vang Vieng természeti adottságai egyszerůen lenyűgözőek, nem véletlen, hogy a város igen népszerű a turisták körében. A települést mégsem érezzük túlzsúfoltnak, ugyanis az ide látogatók napközben szerteszélednek, hogy felfedezzék Laosz természeti csodáit.

1. nap: Aktív pihenés

Vang Vieng főutcáján egymást érik azok az irodák, ahol olyan aktív és szórakoztató programokra lehet befizetni, mint a kajakozás, ziplining, vagy buggy stb. Ezeket túrákkal is lehet ötvözni: több kilátó, barlang, illetve kék lagúna is található a környéken.

Ziplining kajak Vang Vieng

Egy egésznapos kaland fejenként körülbelül 6 ezer forintból jön ki, ebéddel, transzferrel, eszközökkel, idegenvezetővel együtt. Én a ziplining-kajak kombót választottam, a következő két napban pedig önállóan kerestem fel a város természeti adottságait.

2. nap: a laoszi „Aggtelek”

A Tham Chang vagy más néven Tham Jang barlang Vang Vieng-ben található és bár az aggteleki barlangnál lényegesen kisebb, látványában hasonló élményt nyújt.

Laosz Vang Vieng barlang

A város központjától mindösszesen fél óra séta, miközben a Nam Song folyón, az híres Orange hídon is átkelünk. Ne lepődj meg, ha a hídon való átsétálásért is pénzt kérnek, a belépővel együtt így is mindösszesen pár száz forint a költség.

Laosz Orange híd

Az egész terület nagyon szépen parkosított, a barlangból pedig (ami egyébként bunkerként szolgált korábban) a városra is kilátásunk nyílik.

3. nap: Vang Vieng természeti csodái

Vang Vieng határában számos kiemelkedő túralehetőség van. Aki szereti a természetet, a hegyeket és vizeket, biztosan nem fog csalódni. A legtöbben motort bérelnek, így időt és energiát spórolnak, én viszont jogosítvány hiányában a városközponthoz legközelebb eső kilátót, a Pha Ngern Viewpoint-ot választottam.

Laosz Vang Vieng kilátó

Az élmény így sem maradt el: a kilátás még úgy is magával ragadó volt, hogy a rizsföldek még/már nem zöldelletek.

A kilátót követően az 1-es számú lagúnához sétáltam. Ez az egyik legismertebb és legnépszerűbb lagúna az öt közül, a helyiek mégis gyakran a 3-ast és az 5-öst javasolják. Úgy tartják, mivel ezek esnek legtávolabb a központtól, kevesebb turista látogatja őket, így természetes jellegük még inkább hangsúlyosabb.

Laosz Vang Vieng lagúna

Az 1-esnél sem volt egyébként tömegnyomor, de tény, hogy nem érezheted egy lakatlan szigeten magad.

Erre a napra még a Nam Xay kilátóhoz is meg akartam látogatni, de félő volt, hogy rámesteledik. Az a hegycsúcs szinte minden harmadik instafotón megtalálható: népszerűségét egy motornak köszönheti, ami a hegytetőn áll egy lao zászlóval… és ki ne akarna egy ilyen cool fotót megosztani a közösségi oldalakon? Nos… én ehelyett a szállásom felé vettem az irányt és lestoppoltam egy buggy-t. A homokfelhő elmaradt, de így is elég menő volt, ráadásul ingyen.

Laosz buggy

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest