fbpx

Tüzet is okád Vietnám legkülönlegesebb hídja

Szerző: | 2022.09.04. | Vietnám

Sárkány Híd Vietnam

A vietnámi Da Nang várost akár a „Hidak városának” is nevezhetnénk. A települést kettészeli a Hán folyó, a rugalmas belvárosi közlekedést viszont számos híd segíti. Nem is akármilyen stílusban!

Dragon Bridge vagy Sárkány Híd

Sárkány Híd Da Nang

Da Nang legszembetűnőbb hídja, az úgynevezett Dragon Bridge, avagy a Sárkány Híd, ami a nemzetközi repteret köti össze a város több főútjával. A névadás nem csupán kreatív szójáték, a híd valóban egy sárkányt formáz meg, ráadásul 666 méter hosszan.

Nappal a sárkány aranyszínű alakja már messziről kiemelkedik, éjszaka pedig változatos árnyalatokban pompázik. Széles járda, és hatsávos út kap rajta helyet, hétvégente pedig látványos showelemként tüzet okád és vizet fúj a sárkány.

Tran Thi Ly Híd

Tran Thi Ly

A Sárkány hídtól alig 2 kilométerre található a Tran Thi Ly Híd. Különleges kábelszerű tartóelemei este csodás fényárban úsznak. A hídról annyit sikerült kiderítenem, hogy helyén több mint 70 évvel ezelőtt a Francia-Indokína építette Da Nang első hídját, akkor még De Lattre néven. Az elkövetkező években többször átnevezték, majd 2009-ben újjáépítették, ekkor kapta jelenlegi formáját.

Nguyen Van Troi Híd

Nguyen Van Troi

Habár a fentebb említett Tran Thi Ly Híd autós és gyalogos forgalmat is bonyolít, közvetlenül mellette egy gyaloghíd is átszeli a Hán folyót, egyfajta folytatásaként a lábánál elterülő parknak. Ez a megoldás nem csupán biztonságosabb átkelést nyújt a gyalogosoknak, de a kilátás is magával ragadó. Úgy tűnt, a szerelmesek és a turisták is szívesen andalognak itt esténként.

Hán River Híd

Han River Bridge

A helyiek talán a Hán River Hídra a legbüszkébbek, hiszen ezt saját kezükkel építették fel még 2000-ben, ráadásul Vietnám első forgóhídjaként. Az esti fények itt sem maradhattak el, de ami még inkább vonzza a kíváncsi szemeket, hogy a híd közepe képes elválni a parttól és 90 fokban elfordulni a folyón, ezzel szabad közlekedést kínálva a nagyobb hajóknak.

+1 Golden Bridge vagy Aranyhíd

Golden Bridge Vietnam Da Nang

Vietnám leghíresebb hídja, a Golden Bridge, amelyről már a CNN, BBC és a Times Magazin is ódákat zengett. Ez a híd kivételesen nem a Hán folyót szeli át, hanem a Ba Na hegyek csúcsán, 1400 méterrel a tengerszint felett kapott helyet.

Egy hatalmas „isteni” kézpár, amint ragyogó aranycsíkként emeli fel a hidat a kék ég felé. Rajta sétálva, mintha a felhők között járnánk. Mondanom sem kell, hogy azonnal az újságírók, utazó bloggerek és influencerek kedvenc helyévé vált és azóta ezrek látogatnak el ide a tökéletes fotókért. Ugyanakkor különösen igaz itt, hogy aki korán kel aranyat lel… aki pedig nem, az csak hatalmas tömeget…

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben
Ez a világ legőrültebb szállása

Ez a világ legőrültebb szállása

A Crazy House vagy más néven az Őrült Ház a világ egyik legfurcsább épületeként ismert. Népszerű látnivaló és szállás. Udvarában azonnal egy szürreális valóságban találhatjuk magunkat.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest