fbpx

Tuktuk-kal északra: a legrázósabb kaland Ázsiában

Szerző: | 2020.12.06. | Laosz

Tuktuk Ázsia Laosz por

Utazók ajánlására Nong Khiaw-tól még északabbra vettem az irányt Laoszban. Normál esetben hajó vitt volna át a Muang Ngoy nevű faluba, de ezúttal túl alacsony volt a vízállás, így songthaew-val (egy nagyobb tuktuk-kal) helyettesítették a vízi közlekedést.

Az ár nem változott, és azt mondták, csak egy óra késést jelent a dolog. Azt viszont nem tették hozzá, hogy olyan terep vár ránk, ahol nem csak az európai kényelmet kell elfelejteni, hanem azt is, amit eddig Ázsiában valaha tapasztaltunk.

Tuktuk Ázsia Laosz padok

Ez rázós volt, nem kicsit…

Az összetákolt kis járgánnyal majdnem 3 óra alatt verekedtük át magunkat a hatalmas gödrökkel teli földúton, akkorákat döccenve, hogy a fából készült padok mindkét oldalon beszakadtak alattunk. A nyitott járműben eggyé váltunk a porfelleggel: port ettünk és port lélegeztünk, miközben a hasunkat fogtuk a kacagástól és arra tettünk fogadásokat, melyikünk büszkélkedhet vastagabb porréteggel a bőrén/haján/ruháján. (Ugyanitt tippeket várok, vajon hanyadik orrfújásra tisztult ki az orrom.)

Tuktuk Ázsia Laosz összetört

A döcögősre sikerült tuktuk-os élmény miatt szerencsére senki sem volt felháborodva, senki nem duzzogott… egyszerűen csak élveztük a felejthetetlen utazás pillanatait, együtt szurkolva a sofőrnek, hogy a következő patakon való átkeléskor is vegye az akadályokat az öreg jármű. Hozzáteszem, a faluba érkezéskor a padok állapotán sem volt meglepődve, úgy tűnt hozzászokott már a látványhoz.

Ennek a facebook bejegyzésnek a kommentjei között videót is találhattok a rázós kalandról.

Hogy megérte-e annyit döcögni? Döntsétek el Ti! Muang Ngoy-ban nincs sok tennivaló, van viszont béke és nyugalom, reggeli kakaskukorékolás, valamint egy szép kilátóhely a naplemente szerelmeseinek.

Muang Ngoy Ázsia Laosz

Tuktuk helyett kishajó

A zötykölődős, pad összetörős, porban fürdőző utat követően pár nap elteltével megemelkedett annyira a vízszint, hogy a folyó ismét hajózhatóvá vált, legalábbis a kisebb darabokkal. A Muang Ngoy-ból visszafelé vezető utat már a korábbi songthaew / tuktuk helyett ötfős csapatokban a vizen tettük meg. Ez a megoldás ugyan 5000 lao kip-pel (175 Ft-tal) drágább volt, de ég és föld volt a két élmény.

A fantasztikus hajnali hajóútról ide kattintva nézhetitek meg a videót.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No feed

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

A tigris nem simogatnivaló állat, a delfin nem medencében osztogat puszikat, az elefánt pedig nem azért él, hogy turistákat cipeljen a hátán. A kambodzsai Mondulkiri Project ez utóbbitól menti meg az elefántokat.

bővebben
Angkor romjai között barangolva

Angkor romjai között barangolva

A régészeti munkálatok ma is zajlanak, miközben a feltárt területeket turisták milliói látogatják. A legismertebb templomegyüttes, Angkor Wat azóta nemzeti szimbólummá vált.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest