fbpx

Titkos látnivaló Thaiföldön: a lebegő pagodák

Szerző: | 2020.06.02. | Thaiföld

Lebegő pagodák Thaiföld index

Thaiföld sokkal több, mint mesés vízpartok és ízletes ázsiai ételek. Létezik ugyanis egy rejtett kincs, amiről csak nagyon kevesen tudnak.

Még a helyiek közül is kevesen hallottak a thaiföldi lebegő pagodákról, avagy hivatalos nevén a Wat Chaloem Phra Kiat Phrachomklao Rachanusorn-ról. A sziklákon egyensúlyozó lenyűgöző pagodák egy nemzeti parkban találhatóak, távol a nagyvárosoktól.

Lebegő pagodák Thaiföld

Tömegközlekedéssel egyáltalán nem megközelíthető, és az utazási irodák ajánlatai között sem szerepel egyelőre. Hogy lehet mégis ez az egyik legkülönlegesebb látványosság az országban? A képek szerintem magukért beszélnek.

A pagodák mindegyike egy-egy hegycsúcsból emelkedik ki. Darabjait és az építéshez szükséges anyagokat egy helyi buddhista szerzetes és közel ötven fős csapata két éven keresztül hordták fel a magasba.

Chiang Mai kilátás

A lebegő templomok alig több mint egy évtizede épültek, így még felfedezetlen kincsnek számítanak Thaiföldön. Érintetlensége az, ami a hangulatot még különlegesebbé, meghittebbé varázsolja.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No feed

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben
Ez a világ legőrültebb szállása

Ez a világ legőrültebb szállása

A Crazy House vagy más néven az Őrült Ház a világ egyik legfurcsább épületeként ismert. Népszerű látnivaló és szállás. Udvarában azonnal egy szürreális valóságban találhatjuk magunkat.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest