fbpx

Szilveszter Kambodzsában

Szerző: | 2021.12.23. | Kambodzsa

szilveszter-kambodzsa (2)

2019-ben Kambodzsa egyik kisvárosában, Kampong Chhnang-ban ért a szilveszter és az újév. Bár a helyiek számára főleg a khmer újév a mérvadó, amit áprilisban három napig ünnepelnek, azért az általunk ismert, december 31-ei szórakozásból is kiveszik a részüket.

szilveszter (2)

Szilveszter éjjelén szép számmal gyűltek össze az emberek Kampong Chhnang főterén, ahol a rendezvény kissé piknikes, majálisos hangulatban zajlott. Volt ott étel-ital, lufi, zenélő kisvonat, színpadi műsor, és persze rengeteg petárda és tűzijáték.

szilveszter-kambodzsa (1)

Ha szilveszter, akkor tűzijáték

Érdekes volt látni, hogy itt főleg a gyerekek mókája volt a tűzijátékozás: már az egészen kicsi, 3-4 éves csemeték kezében is látni lehetett a szikrázó eszközöket – jobb esetben szülői felügyelettel, rosszabb esetben anélkül. Annak ellenére, hogy legtöbbjük fegyelmezetten bánt a „tüzes botokkal”, végig volt bennem egy aggodalmas érzés, nehogy baleset történjen.

szilveszter (1)

Szerencsére nem lett baj és elnézve a jelenlevőket mindenki jól szórakozott szilveszter éjjelén. A helyiek hoztak magukkal plédet, hűtőtáskát, leheveredtek a fűben, miközben a gyerekek körülöttük szaladgáltak.

3…2…1…

Az éjféli visszaszámlálás ugyan elmaradt, de nem kellett az órámra néznem, hogy tudjam, itt az idő: egyszerre több száz tűzijáték és petárda élesedett a tömegben és egyik pillanatról a másikra hirtelen áltéptünk a 2020-as évbe.

szilveszter-kambodzsa (3)

Ahogy a piknikezők között sétáltam, sok csodálkozó szempárral találkoztam: úgy tűnt kevés külföldi fordul meg errefelé. Az első meglepetés után viszont legtöbben mosolyogtak, és még boldog új évet is kívántak angolul.

kampong-chhnang (2)

Utólag már tudjuk, hogy az az év nem tartozott éppen a legjobb évek közé, és talán az idei sem volt még könnyű, de bízom benne, hogy 2022 rejteget még magában jót. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy Nektek is sok sikert és boldog pillanatokat kívánjak a jövő évre.

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

kampong-chhnang (1)

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest