fbpx

Stoppolás a skót felföldön, irány a Skye!

Szerző: | 2019.09.26. | Skócia

Stoppolás Skye index

A stoppolás ma már kevésbé népszerű, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Szinte mindenkinek van autója, egy családban akár több is, és valljuk be, bizalmatlanabbakká is váltunk az idegenekkel szemben. A rizikó természetesen fennáll, mégsem éreztem fenyegető veszélyt a skót felföldön.

Ha utazok, biztos történik velem valami, ami eltér a tervektől, de ezáltal még kalandosabbá teszi az utat. Mivel általában egy rögtönzött B-tervre van szükségem, így nem is szoktam túlzottan készülni a nyaralásokra. Amikor azonban a Skye sziget felé indultam Skóciában, igyekeztem mindent előkészíteni. Még kis jegyzetem is volt közlekedést, szállást és látnivalókat illetően. A program viszont így is borult, amint Invernessbe érkezve lekéstem a csatlakozást Portree felé.

Skócia Skye stoppolás

Éjszakázhattam volna helyben, de úgy döntöttem, nekivágok az útnak autóstoppal. Kezdetben még abban reménykedtem, hogy utolérem a buszt, ami épphogy csak a szemem előtt ment el.  Amikor erre már nem volt esély, egyenesen a szállásom volt a cél.

Autóstop Skócia

Nem is dönthettem volna jobban. A stoppolás eredményeként 3 óra múlva, 110 mérföldet magam mögött hagyva, 5 autóban, 10 szuper emberrel megismerkedve, rengeteg sztorit és életutat meghallgatva, csodás környezetben, mindösszesen 10 perccel a busz mögött, épségben megérkeztem a Skye szigetre.

Stoppolás Skócia

Ez már önmagában óriási örömmel töltött el, de amikor útközben még egy kedves telefonhívást is kaptam a legelső autóból, hogy minden rendben van-e, sikerült-e továbbjutnom, azonnal tudtam, hogy miért szerettem bele ebbe az országba és az itt élő emberekbe.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

A tigris nem simogatnivaló állat, a delfin nem medencében osztogat puszikat, az elefánt pedig nem azért él, hogy turistákat cipeljen a hátán. A kambodzsai Mondulkiri Project ez utóbbitól menti meg az elefántokat.

bővebben
Angkor romjai között barangolva

Angkor romjai között barangolva

A régészeti munkálatok ma is zajlanak, miközben a feltárt területeket turisták milliói látogatják. A legismertebb templomegyüttes, Angkor Wat azóta nemzeti szimbólummá vált.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Pin It on Pinterest