fbpx

Stoppolás a skót felföldön, irány a Skye!

Szerző: | 2019.09.26. | Skócia

Stoppolás Skye index

A stoppolás ma már kevésbé népszerű, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Szinte mindenkinek van autója, egy családban akár több is, és valljuk be, bizalmatlanabbakká is váltunk az idegenekkel szemben. A rizikó természetesen fennáll, mégsem éreztem fenyegető veszélyt a skót felföldön.

Ha utazok, biztos történik velem valami, ami eltér a tervektől, de ezáltal még kalandosabbá teszi az utat. Mivel általában egy rögtönzött B-tervre van szükségem, így nem is szoktam túlzottan készülni a nyaralásokra. Amikor azonban a Skye sziget felé indultam Skóciában, igyekeztem mindent előkészíteni. Még kis jegyzetem is volt közlekedést, szállást és látnivalókat illetően. A program viszont így is borult, amint Invernessbe érkezve lekéstem a csatlakozást Portree felé.

Skócia Skye stoppolás

Éjszakázhattam volna helyben, de úgy döntöttem, nekivágok az útnak autóstoppal. Kezdetben még abban reménykedtem, hogy utolérem a buszt, ami épphogy csak a szemem előtt ment el.  Amikor erre már nem volt esély, egyenesen a szállásom volt a cél.

Autóstop Skócia

Nem is dönthettem volna jobban. A stoppolás eredményeként 3 óra múlva, 110 mérföldet magam mögött hagyva, 5 autóban, 10 szuper emberrel megismerkedve, rengeteg sztorit és életutat meghallgatva, csodás környezetben, mindösszesen 10 perccel a busz mögött, épségben megérkeztem a Skye szigetre.

Stoppolás Skócia

Ez már önmagában óriási örömmel töltött el, de amikor útközben még egy kedves telefonhívást is kaptam a legelső autóból, hogy minden rendben van-e, sikerült-e továbbjutnom, azonnal tudtam, hogy miért szerettem bele ebbe az országba és az itt élő emberekbe.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest