fbpx

Skócia szívében, Pitlochryban

Szerző: | 2017.05.23. | Skócia

Skócia szívében Pitlochryban

Pitlochry egy meglehetősen kicsi város Perthshire megyében, Skóciában. A lakosság száma a 3 ezret se nagyon éri el, mégis egészen sok autót és embert láthatunk az utcákon. Ennek oka, hogy a turisták egyszerűen imádják az aprócska települést.

Pitlochry első ránézésre nem több mint egy üzletekkel és hotelekkel teletűzdelt főutca a semmi közepén – ennek ellenére elhihetitek, nem csupán shoppingolni járnak ide az emberek.

Kezdjük azzal, hogy a legtöbb világvégén álló településsel ellentétben Pitlochryba nagyon könnyen eljuthatunk, akár tömegközlekedéssel is. Ha csak egy példát szeretnék kiemelni, Londonból(!!!) közvetlen vonatjárat érkezik ide.

Pitlochry főutca

Miért választják Pitlochry-t a turisták?

A városka minden négyzetmétere a viktoriánus kort idézi, vagyis ha pontos akarok lenni, a legtöbb épület valóban azóta itt áll. Aki végigsétál a főutcán, úgy érezheti, mintha időt utazott volna. A lakosok kedvesek, mosolygósak, közvetlenek, még a skót akcentusukat is igyekeznek féken tartani, hogy a világ minden pontjából érkező turisták könnyebben megértsék őket.

Jó tanács: ha információra van szükséged, nézz be az erre a célra létrehozott irodába, vagy valamelyik üzletben érdeklődj. A járókelők nagyon aranyosak, de kb. 98%, hogy nem helyiek, így kevésbé lehetnek a segítségedre.

Én egyszer a könyvtárat kerestem, de a harmadik lánynál – aki például Ausztráliából érkezett – feladtam a próbálkozást és inkább besétáltam az egyik ajándékboltba. Nem kell aggódni, kicsit se neheztelnek az eladók akkor sem, ha épp nem vásárolsz náluk.

Skócia szívében

Ha már kiélveztük a belváros hangulatát, a finom kávékat és teákat, rengeteg mozgalmasabb program közül válogathatunk. Biciklizés, golfozás, horgászat, vízi- és extrém sportok, valamint túrázás is várja az ide érkezőket. Utóbbi kapcsán a környező erdőt és vízesést is felfedezhetjük.

Skócia

Aki a kulturális élményeket részesíti előnyben, a Festival Theatre-ben az év bármely szakaszában találhat kedvére valót. Egy kis tervezéssel a Vale of Atholl Pipe Band előadását, vagy a Highland játékokat is élvezhetik a turisták. A bátrabbak a skót táncot is kipróbálhatják. Bővebb információ Pitlochry hivatalos weboldalán.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest