fbpx

Nong Khiaw: egy festői falu a hegyek ölelésében

Szerző: | 2020.11.28. | Laosz

Laosz Nong Khiaw kilátó index

Laosz szerintem még mindig alulértékelt, ha ázsiai utazásról van szó, pedig kevés olyan gyönyörű táj van világszerte, mint amilyen ebben az országban a szemem elé tárult. Nong Khiaw kifejezetten egy olyan úti cél, amit vétek lenne kihagyni.

Laosz Nong Khiaw

Nong Khiaw Laosz északi hegyvidékének ölelésében fekszik, Luang Prabang-tól pár órányira. Hogy őszinte legyek, soha nem hallottam róla, még akkor sem amikor már az ázsiai utamat terveztem. Az apró falut egy kedves hátizsákos lány ajánlotta az egyik hostelben és bár fogalmam sem volt, mi vár rám, úgy döntöttem, Luang Prabang látnivalói után észak felé veszem az irányt.

Nong Khiaw házak

Nem bántam meg, egy pillanatra sem: már a buszállomástól a szállásomig tátott szájjal sétáltam, miközben úgy éreztem, a paradicsomba érkeztem.

A faluban egymást érik a kilátópontok és több vendégház, étterem is található itt, habár a turisták nem tolonganak. Aki mégis ide téved, nem keresi sem a luxust, sem a partikat. Ez a hely a nyugalom szigete, a csendes barangolások és felfedezések helyszíne.

Laosz falu

Kilátás Nong Khiaw-re

A legszebb kilátópont neve Pha Daeng Peak Viewpoint. A felfelé vezető út 1-2 óra, de megéri a fáradozást. A magasból az egész falu a szemünk elé tárul: láthatjuk ahogy a hegyek ölelésében egy kanyargós folyó is utat tör magának. Odafent csend és béke honol, csak a szél borzolja fel a hajunkat. Nincs is ennél szebb hely az ebédünk elfogyasztására.

Nong Khiaw kilátó

Nong Khiaw lakóinak vendégszeretete kiemelkedő. Az egyik barlang látogatásakor például egy céges piknikre is meghívtak a helyiek. A menü természetesen az elmaradhatatlan ragacsos rizs volt.

Laosz emberek piknik

A legbombázottabb falu

Gondolnátok, hogy ez az apró falu Laosz egyik legbombázottabb területe volt? Pedig az itt élőknek erősen él emlékeiben a háború. A piknik egyik résztvevője azt mesélte, ő maga egy barlangban született, miközben szülei bujkáltak.

A fel nem robbant bombák miatt az ide látogatókat a mai napig óva intik a kirándulások során. Több tábla is arra figyelmeztet, hogy csak a kijelölt ösvényen közlekedjünk.

Laosz Nong Khiaw bombák

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest