fbpx

Nincs apróm, rágó jó lesz? – vásárlás Egyiptomban

Szerző: | 2018.02.22. | Egyiptom

Rágó Egyiptom

Ismerős az érzés, amikor előveszel egy régen hordott pulcsit, vagy kabátot és a zsebében találsz egy kis meglepetést? Természetesen nem a koszos papírzsepiről beszélek, hanem olyan apró emlékekről, mint például egy cukorka, amit az étteremben kaptál egy romantikus vacsora után, vagy egy koncertjegy, ahol barátokkal együtt tomboltál.

A minap az utazótáskám mélyén találtam egy apró érdekességet.

Kék papírdobozka, arab felirat, Egyiptomból van. Szinte már meg is feledkeztem róla, pedig annak idején igencsak meglepődtem, amikor kaptam. Innivalót és harapnivalót vásároltam egy hurghada-i boltban, amikor fizetés után a boltos a kezembe nyomta ezt. Először azt sem tudtam micsoda, főleg azt nem, hogy miért adja nekem. 

Mint később rájöttem, rágó és nem a két szép szememért kaptam, hanem mert az eladó nem tudott visszaadni 50 piasztert ( = fél egyiptomi font ~ 8 forint) Az ott töltött két hét alatt előfordult még néhányszor ugyanez, idővel teljesen természetesen kezeltem a dolgot. A pénztárcámat nem húzta le a sok apró és rágóra sem kellett már külön költenem. 

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

A tigris nem simogatnivaló állat, a delfin nem medencében osztogat puszikat, az elefánt pedig nem azért él, hogy turistákat cipeljen a hátán. A kambodzsai Mondulkiri Project ez utóbbitól menti meg az elefántokat.

bővebben
Angkor romjai között barangolva

Angkor romjai között barangolva

A régészeti munkálatok ma is zajlanak, miközben a feltárt területeket turisták milliói látogatják. A legismertebb templomegyüttes, Angkor Wat azóta nemzeti szimbólummá vált.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest