fbpx

Mesébe illő türkizkék vízesés Laoszban

Szerző: | 2020.11.21. | Laosz

Kuang Si vízesés Laosz

Laosz az az ország Ázsiában, ami lépten-nyomon képes elvarázsolni gyönyörű természeti adottságaival. Ki ne mártózna meg ebben a csodaszép környezetben, a vízesés türkizkék fátyolzuhatagában?

A Kuang Si vízesés Laosz egyik turisztikailag frekventált városa közelében található, Luang Prabang-tól körülbelül 30 kilométerre. Bérelt robogóval, tuk-tukkal vagy kisbusszal is eljuthatunk a helyszínre, a helyiek számos megoldást kínálnak a turisták számára.

A vízesés egy igazi dzsungelből hullik alá, mintegy 60 méteres magasságból, az alsóbb szinteken ragyogó, türkizkék medencéket képezve. Ezekben a kis tavakban fürdőzni is lehet, így a fürdőruhát, törülközőt érdemes magunkkal vinni. Az úgynevezett “piknik területen” öltözőt is kialakítottak.

Habár legtöbben beérik a pancsolással, felhívnám a figyelmet, hogy túrázásra is van ám lehetőség. Nagyjából 20 perc alatt egészen a vízesés tetejéig fel lehet sétálni. Itt egy békés kis tavat találhatunk, és a kilátás is igazán szép. Sajnos magára a vízesésre kevésbé lehet rálátni fentről, de szerintem így sem okoz csalódást.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No feed

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

A tigris nem simogatnivaló állat, a delfin nem medencében osztogat puszikat, az elefánt pedig nem azért él, hogy turistákat cipeljen a hátán. A kambodzsai Mondulkiri Project ez utóbbitól menti meg az elefántokat.

bővebben
Angkor romjai között barangolva

Angkor romjai között barangolva

A régészeti munkálatok ma is zajlanak, miközben a feltárt területeket turisták milliói látogatják. A legismertebb templomegyüttes, Angkor Wat azóta nemzeti szimbólummá vált.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest