fbpx

Londont egyszer éjszaka is látni kell!

Szerző: | 2018.07.20. | Anglia

London éjszaka Tower Bridge index

London kifejezetten az a város, amely soha nem alszik. Az ég felé nyúló épületek éjszaka is fényben úsznak. Az utcán a bárok előtt emberek nyüzsögnek, a Temze partján párok andalognak. Ha azt mondod, hogy a London Eye, a Buckingham-palota vagy a Tower Bridge kötelező látnivaló, akkor ugyanerre a listára mindenképp írj fel egy éjszakai sétát is London belvárosában. 

London Harry Potter

Mit kerestem éjszaka Londonban?

Nagyon hosszú este áll mögöttem. Anglia fővárosába érkezve sem a lefoglalt apartmanomnál, se a másik címen – ahonnan a kulcsot kellett volna felvennem – nem találtam senkit. Két telefonszámom is volt a kiadóhoz, délután még beszéltünk is, estére azonban elérhetetlenné vált. Ott álltam tehát éjszaka egyedül, Londonban, egy nagy utazótáskával.

Esti fények

Miközben már 20 perce tartottam a telefont, hogy elérjem a booking.com-ot, már az járt a fejemben, hogy ha más nincs, az éjszakát a rendőrségen töltöm. Hol máshol lenne biztonságosabb? Azt hittem, nem ismerek senkit Londonban…

A felmentősereg

Ebben a pillanatban érkezett egy üzenet egy régi kollégámtól, aki mint kiderült, Londonban él, ráadásul mindösszesen fél órára volt tőlem. Mire oda ért a gyorsétteremhez, amelyben ücsörögtem, a szállásproblémám is megoldódott. Hosszú órák után sikerült kapcsolatba lépni a kiadóval és bejutnom a szobába.

London éjszaka Tower Bridge

Már éjfélhez közelített az idő, de az események hatására nem tudtam volna elaludni. Nyakunkba vettük a várost és egy különleges éjszakai felfedezőútra indultunk Londonban. 

Anglia éjszaka

Nem állítom, hogy nem voltam ingerült a történtek miatt, de ha nincs ez az incidens,valószínűleg sosem látom a várost ebben a formájában. Bánom-e, hogy így indult a nyaralásom? Dehogyis! Legalább lesz mit mesélni az unokáknak.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

A tigris nem simogatnivaló állat, a delfin nem medencében osztogat puszikat, az elefánt pedig nem azért él, hogy turistákat cipeljen a hátán. A kambodzsai Mondulkiri Project ez utóbbitól menti meg az elefántokat.

bővebben
Angkor romjai között barangolva

Angkor romjai között barangolva

A régészeti munkálatok ma is zajlanak, miközben a feltárt területeket turisták milliói látogatják. A legismertebb templomegyüttes, Angkor Wat azóta nemzeti szimbólummá vált.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Pin It on Pinterest