fbpx

Kristálytiszta csobbanás a legszebb nemzeti parkban

Szerző: | 2020.05.13. | Thaiföld

Kanchanaburi Erawan vízesés index

Thaiföldön jársz és a főváros után egy kis fellélegzésre vágysz? A válasz Kanchanaburi. Persze, amint újra szabadon utazhatunk.

A Bangkoktól 2-3 órára fekvő városban lényegesen kisebb a forgalom, türelmesebbek az autósok, tisztább a levegő, a távolban pedig már dombok, hegyek magasodnak. Turistából sokkal kevesebb van, és mintha a helyiek is kedvesebbek, segítőkészebbek lennének. Igaz angolul nagyon kevesen beszélnek, de ügyesen activityznek.

Kanchanaburi Erawan vízesés 5

Kanchanaburi tele van látványosságokkal: az én választásom az Erawan Waterfalls-ra esett, amiről korábban egy facebook csoportban hallottam.

Kanchanaburi Erawan vízesés 2

A városnak van egy nagyon informatív weboldala, ahol egy viszonylag pontos buszmenetrend is található. A vízeséshez kb. 1.5 óra alatt lehet eljutni, 50 baht oda és ugyanennyi vissza a buszjegy. A belépő 300 baht, de nagyon megéri.

Kanchanaburi Erawan vízesés

A nemzeti parkban egy 7 szintes túra vezet vízesésről vízesésre két kilométeren keresztül, a fátyolszerű zuhatagokban pedig meg is mártózhatunk. Az első két szint teljesen kiépített, strandszerű szakasz, a látogatók pancsolnak, piknikeznek, gyönyörű környezetben, kisgyerekekkel is.

Erawan vízesés pillangó

A pálya felfelé haladva egyre nehezedik, de abszolút megéri. A hegy tetején ugyanis mintha a mennyországban találtam volna magam. Gyönyörű sárga pillangók repkedtek körbe, a kristálytiszta vízben halak úszkáltak, a fán pedig 1-2 majom is ugrándozott.

Teljes napos kikapcsolódás, egy fantasztikus nemzeti parkban. A fürdőruhát ne hagyjátok otthon! 

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest