fbpx

Karácsonyi falu: ahol egész évben karácsony van

Szerző: | 2020.12.27. | Skócia

Karácsonyi falu Mikulás Télapó

Még alig ért véget a karácsony: a fa ünnepi díszben, a hűtő pedig tele a lakomákról maradt ételekkel, süteményekkel, de valahogy így 27.-én mégis kezd tovaszállni az ünnepi varázs. Van azonban egy karácsonyi falu, ahol az ünnep soha nem ér véget…

Mikulás Télapó

Az elmúlt években számomra nem volt igazi a karácsonyi készülődés és ünneplés. Legtöbbször dolgoztam, tavaly pedig épp Kambodzsában voltam, ahol a buddhista közösségben, és a 38 fokos kánikulában nem járt át kellőképen az ünnep varázsa. Ekkor jöttem rá, mennyire is hiányzik az igazi karácsony.

Karácsonyfalu díszek

Hogy a hiányt pótoljam, már nyáron előkerült a Télapu filmek mindhárom része, de mondanom se kell, ez csak tovább fokozta az ünnep iránti vágyakozásom.

Karácsonyi falu díszek bolt

A kedvencem a fa feldíszítése, amikor az üres ágak csillogó fényekbe öltöznek. Imádom az apró hóembereket, és csillagokat a különleges gömböket, a szaloncukrospapír csörrenését és a csúcsdísz ragyogását.

Betlehem karácsony

Aki hasonlóképpen szentimentális hangulatba tud kerülni az ünnepi díszektől, azoknak a Nutcracker karácsonyi falu maga lesz a csodák országa. Itt az év minden napján karácsony van, belépve mintha az Északi-sarkon találnánk magunkat a Mikulás ajándékgyárában. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt varázslatos pillanatokban lehet részük.

Télapó díszek

Nutcracker karácsonyi falu Skócia négy városában található: Crieff, Callander, Stratford upon Avon és Edinburgh. Családi vállalkozás, amely 2001-ben indult és az ajándékozás jegyében több helyi és nagyobb jótékonysági eseményt is támogat.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest