fbpx

Hova költözzek, ha külföldre vágyom?

Szerző: | 2016.09.21. | Anglia, Skócia

Hova költözzek index

Amikor először gondoltunk arra, hogy idegen országban próbálunk szerencsét, még nem volt konkrét elképzelésünk arról, hogy hova költözzünk. Külföldre vágytunk, kihívásokat kerestünk, de fontos volt, hogy olyan helyet válasszunk, ahol szívesen eltöltenénk az elkövetkező éveinket. Sok időbe telt, de végül sikerült megtalálni a tökéletes úti célt. 

Költözni kéne, de hova?

A célország kijelölésénél a legfőbb szempont a nyelv volt, ugyanis mindketten csak angolul beszéltünk – ezzel máris leszűkült a lehetőségek tárháza.

Az egyik rokonom Kanadában él, és az ottani csodás tájak is meggyőzőek voltak, mégis hamar elvetettük ezt a tervet. Mivel Kanada közel sem az EU tagja, így a letelepedéshez szükséges vízum túl sok bonyodalommal járt volna. Inkább más irányt választottunk.

Anglia London költözés

Külföld = London? Nem feltétlenül!

Ötleteink között Anglia is szerepelt, mondván „úgyis minden magyar Londonba megy”. Ez a sztereotípia nem is tűnt annyira valótlannak.

Úsztunk az információáradatban: blogok, weboldalak, fórumok, valamint facebook oldalak és csoportok százai pörögnek az interneten költözéssel és munkavállalással kapcsolatban. (A cikkek dátumát azért érdemes figyelni, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le!)

Anglia London piros busz

Az írásokból sok bátorságot merítettünk a költözéshez, de mégis úgy éreztük, London nem nekünk való hely. Turistaként élvezhető, de ahhoz, hogy itt éljünk túl nagy, túl drága és mi inkább önálló életre törekedtünk, mintsem hogy három idegennel osztozzunk a fürdőszobán.

Ráadásul úgy tűnt, általános jelenség a robotolás és a pénzhajhászás… ennél nyugodtabb, kiszámíthatóbb életre vágytunk. 

Hova költözzek Skócia

Skócia – hangzott hirtelen egy szó a távolból.

A „Hova költözzek?” kérdés  azonnal meg lett válaszolva

Túl sokat eddig nem tudtam Skóciáról de beütöttem a Google keresőjébe és abban a pillanatban megtörtént a varázs, beleszerettem a tájba. A Wikipédia szócikkének átnézése után ez az érzés csak tovább fokozódott, az internet más bugyraiban található beszámolók pedig feltették az i-re a pontot.

Nyugodt, békés környezet: hegyek, vizek, erdők… Mi kellene még? Hallgattam az közösségekre, akik a kedves és nyitott skót emberekről áradoztak.  A megélhetés is könnyebbnek, olcsóbbnak bizonyult: a minimálbér megegyezik az angliaival, de az albérlet feleannyiból is kijön.

Hova költözzek Skócia Skye

Az már csak ráadás (és lehet ennek csak én örülök), hogy hűvösek a nyarak: az átlagos hőmérséklet 18°C, pont a kedvencem. A legendák arról szólnak, hogy a skótok 25°C-ban már strandolni indulnak és esőben is eljárnak sétálni, futni. Az időjárás miatt így egy cseppet sem aggódok, ha ők hozzászoktak, nekem is menni fog. 

A cél tehát Skócia, a kockás szoknyák, a dudák és a Loch Ness-i szörny hazája.

 

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest