fbpx

Hoi An: a színek városa

Szerző: | 2022.06.07. | Vietnám

Kikötő Hoi An

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

Színes Vietnám

Az óváros magával ragadó hangulata

Hoi An óvárosa egykor fontos kereskedelmi kikötő volt, mára az UNESCO világörökségi helyszíne, amely magában őrzi a helyi és az ott kereskedő nációk (főleg Kína és Japán) építészeti és kulturális kincseit. Maga az óváros viszonylag kis területen helyezkedik el, akár pár óra alatt is körbe lehetne sétálni, valahogy mégis napokra beszippantja a látogatókat.

Vietnám Hoi An

Bár a település kikötő jellege megszűnt, a kereskedés egybeforrt létükkel: a történelmi épületekben természetes anyagokból készült ruhákat, kiegészítőket, méretre szabott öltözékeket, kézműves termékeket, és színes lampionokat, lámpásokat árulnak, de a vietnámi fűszereket, teákat is megtalálhatjuk itt.

Vásár Hoi An

Hoi An szűk utcáin és a folyóparton egymást érik a hangulatos éttermek és kávézók. Olyan különlegességeket is kipróbálhatunk, mint a lótusz, citromfű és más gyógynövények keverékéből készült teát vagy a jeges kókuszkávét.

Vietnámi herbál tea

A díszes utcák, épületek napközben is gyönyörű látványt nyújtanak, de amint besötétedik, a többezer lampion fénye még varázslatosabbá teszi az óvárost.

Éjszaka Hoi An

Már önmagában ezért az élményért érdemes ellátogatni Hoi An-ba, de a város műemlék épületei is kihagyhatatlanok.

Látnivalók Hoi An óvárosában

Hoi An óvárosába elvileg ingyenes a belépés, hiszen nyílt utcákról van szó, de elvárt és igazából hasznos is jegyet váltanunk a helyszínen (kb. 5-6 dollár). Ez a jegy a területen található 22 műemlék épületből 5 látogatását teszi lehetővé, amelyek között lakások, múzeumok, templomok, díszes közösségi terek is fellelhetőek, sőt akár belépőt jelenthet egy tradícionális zenés, táncos előadásra is.

Show Vietnám

A lehetőségek tárháza folyamatosan bővül, íme néhány közülük:

Cau Chua (Pagoda) híd

Hoi An egyik jelképe a 18. században épült, japán stílusú híd, amely meghökkentő módon buddhista templom is egyben.

Hoi An japán híd

Old House of Tấn Ký

Ez a régi ház a 18. századi tipikus kereskedői otthon remek példája. Kialakítása jól szemlélteti a történelmi kínai, japán és vietnami építészeti stílusokat.

Old house of Tan Ky

Fukian Assembly Hall

1757-ben épült Hoi An egyik legnagyszerűbb és leghíresebb kongresszusi terme. Kezdetben társadalmi célokat szolgált, majd később templommá alakították át Thien Hau istennő tiszteletére, aki a tengerészeket óvja a rájuk leselkedő veszélyektől.

Hoi An Fukian Assembly Hall

A tradicionális orvoslás múzeuma

A múzeum 2019-ben nyitotta meg kapuit: több mint 200 műtárgyat és a hagyományos gyógyításhoz kapcsolódó gyógyfüveket, eszközöket, bútorokat rejt magában. A nem túl élethű emberalakokkal a szemünk előtt elevenedik meg az orvoslás múltja.

Museum of Traditional Medicine

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Ez a világ legőrültebb szállása

Ez a világ legőrültebb szállása

A Crazy House vagy más néven az Őrült Ház a világ egyik legfurcsább épületeként ismert. Népszerű látnivaló és szállás. Udvarában azonnal egy szürreális valóságban találhatjuk magunkat.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest