fbpx

Ez a UK legkülönlegesebb piros telefonfülkéje

Szerző: | 2018.03.04. | Skócia

Piros telefonfülke Skócia index

Tegye fel a kezét, aki az Egyesült Királyságban járva készített fotót azokról a híres-neves piros telefonfülkékről. Na ugye?

Ezek a telefonok semmivel sem tudnak többet mint a magyarországiak (leszámítva persze a titkos átjárót a Mágiaügyi Minisztériumba), egyediségükkel mégis helyi látványosságokká váltak.

Aviemore sípálya

A piros telefonfülkékről szinte mindenkinek Anglia, azon belül is London jut eszébe, pedig Skóciában is találhatóak ilyen készülékek. Közülük egy egészen különleges helyen.

Az Egyesült Királyság legmagasabb pontján elhelyezkedő piros telefonfülkéje a skóciai Aviemore közelében áll. Pontosabban 2150 láb (~ 655 méter) magasan, a CairnGorm hegység síközpontjában.

Skócia Aviemore

Hosszú hívásokhoz egy kicsit hideg van odafent, de legalább a kilátás páratlan. A hegy lábáig helyi busszal, a hegytetőre pedig sílécekkel vagy kisvasúttal is feljuthatunk.

Piros telefonfülke Aviemore

További fotók a blog facebook oldalán!

Érdekesség, hogy az üzemeltető cég 2016-ban meg akarta szüntetni a telefonvonalat, de a helyiek és a hegymászók sikeres közösségi kampánya megakadályozta azt. Arra hivatkoztak, hogy a  piros fülke nemcsak népszerű turisztikai attrakcióként szolgál, hanem létfontosságú életvonal azok számára, akik a hegyen tartózkodnak – írta cikkében a The Guardian.

Olvasnál még érdekes telefonfülkékről? Ide kattintva megteheted!

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No feed

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben
Ez a világ legőrültebb szállása

Ez a világ legőrültebb szállása

A Crazy House vagy más néven az Őrült Ház a világ egyik legfurcsább épületeként ismert. Népszerű látnivaló és szállás. Udvarában azonnal egy szürreális valóságban találhatjuk magunkat.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest