fbpx

Egy város, számos felfedezés – Dundee

Szerző: | 2017.05.31. | Skócia

Egy város számos felfedezés Dundee

Skóciában járunk, annak negyedik legnagyobb városában, Dundee-ban. Kikötőváros a Firth of Tay öböl partján, így tulajdonképpen, ha ott járunk, az Északi-tengert is megcsodálhatjuk. Nem egy homokos tengerpartra kell számítani, de mégis gyönyörű látvány.

Dundee tenger

„Egy város, számos felfedezés” – ez a mottó olvasható Dundee hivatalos weboldalán. Hogy miért? Ez az a hely, ahol Robert Falcon Scott hajóját őrzik, amellyel 1901-ben az Déli-sarkvidékre indult expedícióra. A hajó és a felfedezőút történetét audiovizuális előadásokkal és speciális effektekkel teszik még hangulatosabbá a Discovery Point-nál.

Dundee hajó

A központ felé haladva érdemes betérni a McManus Művészeti Galériába és Múzeumba, amely idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, és ahol a művészet, a történelem és a környezet ötvöződik. Ha 400 millió évre tekintenél vissza, itt megteheted.

Dundee múzeum

Mindösszesen 3 percnyi séta után (ha jó irányba indulunk el) ez a látvány fogadhat minket.

Dundee templom

A St Paul Cathedral, vagyis a Szent Pál Katedrális tornya 64 méteres magasságával emelkedik ki az óvárosi épületek közül: nem csak látványával csalogatja a látogatókat, de programokat is kínál bőven, gyakran ad helyet például koncerteknek.

Skóciában esőre bármikor számíthatunk, a vízpart miatt pedig Dundee területén erősebb szélre is. Ez azonban ne tántorítson el senkit, egy esőkabát minden problémát megold. Az itt élőket amúgy sem érdekli, hogy éppen hó esik vagy süt a nap, a rövidnadrágot bármikor képesek felvenni. Mint ahogy azon se csodálkozik senki, hogy galambok helyett sirályok totyognak a belváros utcáin.

Dundee sirály

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest