fbpx

Edinburgh, a toplistás skóciai úti cél

Szerző: | 2017.07.28. | Skócia

Edinburgh Skócia

Még mindig toplistás Edinburgh a külföldi turisták körében, főleg ha a találatokat az Egyesült Királyságra korlátozzuk. Skócia fővárosban lehetetlen unatkozni, első alkalommal pedig igazi kulturális sokkal szolgálhat, a kifejezés maximálisan pozitív értelmében.

Budapestről indulva akár közvetlen repülőjeggyel is eljuthatunk Edinburgh-ba. A Glasgow-i repülőtértől sincs messze, körülbelül 2 órát kell vonatoznunk Skócia fővárosáig.

Edinburgh Scott Monument

A központban egymást érik az üzletek, a járdákat több ezer járókelő koptatja, az utakat színes, emeletes buszok szelik, a nagy terek mögött pedig szűk, ódon utcák húzódnak.

Skócia főváros Edinburgh

A hangulatot fokozzák az utcai művészek. Skót dudásokkal, cigányzenészekkel, ujjal festőkkel, szeméthegyen dobolókkal és agyagból szobrászkodókkal is találkoztam egyetlen nap alatt.

Művészet

A városban messziről feltűnést kelt a Scott-emlékmű, amely 60 méteres magasságával emelkedik ki az épületek közül. A torony tetejére 287 lépcsőfok vezet, a fáradalmakért cserébe azonban az egész városra rálátásunk nyílik – legalábbis ezt írja a Wikipédia. Itt kell bevallanom, hogy amikor legutóbb Edinburgh-ban jártam, olyan szeles idő volt, hogy nem volt bátorságom felmászni a toronyba. 

Skócia Scott Monument

A belvárosban sétálgatva az edinburgh-i várat lehetetlen nem észrevenni. Skócia leglátogatottabb látványossága egy sziklacsúcson magasodik ki a központban.

Skócia Edinburgh vár

Év közben is népszerű, de nyáron közel egy hónapon keresztül több százezres tömeg özönlik ide a világ minden pontjáról, hogy megtekintse a Royal Edinburgh Military Tattoo-t. Az ország szimbólumává vált katonai zenés fesztiválról ide kattintva olvashatsz.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest