fbpx

Dobozok és bőröndök – csomagolunk!

Szerző: | 2017.01.12. | Skócia

Dobozok bőröndök csomagolunk index

Amikor megszületett az elhatározás, hogy Skóciába költözünk, már négy éve éltünk egy szerethető albérletben Nyíregyházán. A bútorok ugyan nem a sajátjaink voltak, de már egészen magunkénak éreztük őket. Kidekoráltuk a szobánkat: megtöltöttük kedvenc holmijainkkal és szép emlékekkel. Ezt készültünk hátrahagyni, amikor rábólintottunk a nagy-britanniai álláslehetőségre és dobozokba, bőröndökbe csomagoltuk életünket. 

Dobozolunk

Korábban már írtam arról, mennyi elintéznivaló dolog várt ránk, mielőtt felszállt volna a repülőnk Skóciába. Ezekből még az utolsó napokra is maradt tennivaló, miközben már a csomagolást is megkezdtük.

Dobozok bőröndök csomagolunk

Azt hinnénk a fogyasztók társadalmában akármelyik üzletből pillanatok alatt lehet dobozokat szerezni, ám ez korán sem volt ilyen egyszerű. Elég sok boltot kellett végigjárni azért a néhány kartonért.

Pakolunk

Az összepakolás és takarítás – mint a mesében a lakodalom – három napig tartott. A cuccokat három csoportba soroltuk: voltak, amiket szülőknél szállásoltunk el, voltak amiket magunkkal hoztunk, és voltak, amiket kidobásra szántunk.

Költözés kulcs

Csomagolás közben jó nagyokat lehet csodálkozni,hogy mennyi kacatot bír felhalmozni az ember, és jééé az elveszettnek hitt fél pár zokni is előkerült az ágy alól.

Költözünk

Miután leadtuk az albérlet kulcsát a tulajnak, két napra visszaköltöztünk a szüleimhez. Furcsa volt újra a régi szobámban aludni, ami már egy kicsit sem hasonlított a szobámra. A falak új színt kaptak, az ágyat kicserélték, a polcokon pedig már nem az én könyveim feküdtek. Otthon voltam, de valahogy mégsem.

Költözés üres szoba

Az utazás gondolata izgalommal töltött el: kicsit féltem, de inkább gyermeki várakozással és kíváncsisággal tekintettem a jövőbe. A reptéri transzfer november 8-án, hajnali fél 1-kor vett fel minket.

A kocsiban ült egy lány, aki szintén Glasgow-ba indult (és szerencsére nem először), így nem voltunk annyira elveszettek a becsekkoláskor – ami amúgy sokkal egyszerűbb volt, mint ahogy elképzeltem.

Utazás költözés reptér

Öveket becsatolni!

Amikor a terminálból kilépve buszra szálltunk, hogy sok keréken guruljunk el a repülőig, még eszembe jutott a Showder Klubos poén: „Na mi van, mégis busszal megyünk?” – aztán arra gondoltam, hogy néhány óra múlva már a skót vicceket kell majd megértenem.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest