fbpx

Csodás a karácsonyi vásár Glasgow-ban

Szerző: | 2018.12.17. | Skócia

Karácsony Glasgow Skócia index

Az elmúlt hetekben több weboldal is listázta a legszebb európai karácsonyi vásárokat. Az élen többek között horvát, francia és ausztriai városok szerepeltek, de Budapest is épp csak lemaradt a dobogóról. Jómagam idén a skóciai Glasgow-ban látogattam el a karácsonyi vásárra.

Karácsonyi vásár Glasgow Skócia

Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a szervezők nagyon ráéreztek arra, hogyan varázsoljanak olyan adventi hangulatot, amely még a grincsek szívét is megmelengeti.

Karácsony Glasgow rénszarvasok

Glasgow belvárosban térből térbe nyílnak a vásárok, ragyogó fényekbe öltöztetve. Palacsinta, gofri és brownie illata száll körbe. Az árusok kötött ruhákat, kézzel készült dekorációkat, ajándékokat kínálnak.

Télapó Glasgow

A gyerekek izgatottak, főleg amikor kinyílik egy újabb ablak a város óriási kalendáriumában és mögötte a Mikulás tűnik fel. Természetesen a zsákja sem üres, apró meglepetéseket oszt ki a kicsik között.

Karácsonyi vásár óriáskerék

Az óriáskerékből a magasba emelkedve az egész vásárra rálátni, valahogy minden még fényesebbé, csodásabbá válik. Az emberek zaja elhalkul, csak egy karácsonyi dal cseng továbbra is a fülemben: “Let it snow! Let it snow! Let it snow!…”

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No feed

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben
Ez a világ legőrültebb szállása

Ez a világ legőrültebb szállása

A Crazy House vagy más néven az Őrült Ház a világ egyik legfurcsább épületeként ismert. Népszerű látnivaló és szállás. Udvarában azonnal egy szürreális valóságban találhatjuk magunkat.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest