fbpx

Bekeményített a tél Skóciában

Szerző: | 2018.03.01. | Skócia

Tél Skócia

Skóciában mindig hideg van – legalábbis így tartja a közvélemény. A valóság az, hogy a nyár tényleg hűvösebb, a tél viszont ritkán keményít be annyira, mint Magyarországon. Most itt is hóviharok dúlnak.

Tél hókotró

Az Egyesült Királyságot elérő viharnak már neve is van: „#beastfromtheeast„, azaz „bestia keletről”. Az Oroszországból érkező hideg hóval, széllel karöltve hamar járhatatlanná tette az utakat a skóciai Glasgow és Edinburgh környékén, így a szakemberek válaszul vörös riasztást adtak ki a területre, valamint narancssárga (amber) figyelmeztetés volt érvényben majdnem az egész országban. Sok helyen felfüggesztették a tömegközlekedést, bezárták az iskolákat. 

Skócia tél hó

Ugyan a piros jelzéseket szinte már mindenhol visszavonták, a meteorológiai térkép továbbra is citrom- és narancssárgán pompázik.

Havas ló

Crieff-ben – ahol én élek – még mindig jeges szél fúj, de a havazás ereje már csökkent. A fotókon a csütörtök délutáni állapot látható, további képek a blog facebook oldalán érhetőek el.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest