fbpx

Bekeményített a tél Skóciában

Szerző: | 2018.03.01. | Skócia

Tél Skócia

Skóciában mindig hideg van – legalábbis így tartja a közvélemény. A valóság az, hogy a nyár tényleg hűvösebb, a tél viszont ritkán keményít be annyira, mint Magyarországon. Most itt is hóviharok dúlnak.

Tél hókotró

Az Egyesült Királyságot elérő viharnak már neve is van: “#beastfromtheeast“, azaz “bestia keletről”. Az Oroszországból érkező hideg hóval, széllel karöltve hamar járhatatlanná tette az utakat a skóciai Glasgow és Edinburgh környékén, így a szakemberek válaszul vörös riasztást adtak ki a területre, valamint narancssárga (amber) figyelmeztetés volt érvényben majdnem az egész országban. Sok helyen felfüggesztették a tömegközlekedést, bezárták az iskolákat. 

Skócia tél hó

Ugyan a piros jelzéseket szinte már mindenhol visszavonták, a meteorológiai térkép továbbra is citrom- és narancssárgán pompázik.

Havas ló

Crieff-ben – ahol én élek – még mindig jeges szél fúj, de a havazás ereje már csökkent. A fotókon a csütörtök délutáni állapot látható, további képek a blog facebook oldalán érhetőek el.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

Dzsungeltúra és elefántmentés Kambodzsában

A tigris nem simogatnivaló állat, a delfin nem medencében osztogat puszikat, az elefánt pedig nem azért él, hogy turistákat cipeljen a hátán. A kambodzsai Mondulkiri Project ez utóbbitól menti meg az elefántokat.

bővebben
Angkor romjai között barangolva

Angkor romjai között barangolva

A régészeti munkálatok ma is zajlanak, miközben a feltárt területeket turisták milliói látogatják. A legismertebb templomegyüttes, Angkor Wat azóta nemzeti szimbólummá vált.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest