fbpx

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Szerző: | 2022.10.23. | Vietnám

Ba Na Hills Vietnam

Nehéz szavakba foglalni, mi is ez a hely. Egy bizarr valóság, ami egyszerre szórakoztató, megdöbbentő és felfoghatatlan. Vietnámban járunk, Da Nang városában, a központtól 45 perces autóútra található Ba Na hegynél.

Ba Na Hills Vietnam 2

Egy felvonó kabinjában ülve juthatunk fel a hegy tetejére, ami első ránézésre talán Disneylandet juttatja eszünkbe. Mickey egér helyett viszont egy Hoi An-t idéző, színes ázsiai csodafalu vár minket.

Da Nang Sun World

Ezt követően hatalmas, tematikus virágoskertekben sétálhatunk, és mielőtt felfoghatnánk hol járunk, máris egy francia gótikus városkába érkezünk, galériákkal és sörkertekkel.

Sun World Vietnam 2

Szemünk előtt elevenednek meg a kultúra és a művészet látványos elemei és épületei. Néhány közülük nyitott, és bejárható, pár üzletként, étteremként, sőt szállodaként működik, vannak viszont „díszletek” is, amelyek valószínűleg csak a hangulatot hivatottak teljessé tenni.

Da Nang Sun World Vietnam

A föld alatt Fantasy Park néven egy többszintes, óriási játékbarlang kap helyet. Van itt minden: Jurassic Park, Jégkorszak, dodzsem, hullámvasút, Pac-Man és szédítő körhinták.

Fantasy Park Vietnam

Mire hozzászoknánk a modern, európai hangulathoz, újra egy pagodákkal, Buddhákkal teli spirituális zónában találjuk magunkat és a világ egyik legismertebb hídjáról, az isteni kézpárt formáló, ragyogó aranyhídról még nem is beszéltem.

Golden Bridge Vietnam Da Nang

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide, ezzel Vietnam legnépszerűbb úti céljai közé emelve a Ba Na hegyet.

Sun World Vietnam 1

A Sun World Ba Na Hills folyamatosan bővül, pedig már 2020-ban is kevésnek bizonyult egy teljes napot eltölteni itt. A falak között ráadásul rendszeresen előadásokat és fesztiválokat tartanak, ezzel még több lehetőséget kínálva a látogatóknak.

Ba Na Hills Vietnam 3

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben
Ez a világ legőrültebb szállása

Ez a világ legőrültebb szállása

A Crazy House vagy más néven az Őrült Ház a világ egyik legfurcsább épületeként ismert. Népszerű látnivaló és szállás. Udvarában azonnal egy szürreális valóságban találhatjuk magunkat.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest