fbpx

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Szerző: | 2020.04.28. | Laosz, Thaiföld

Laosz Luang Prabang szerzetes index

Van úgy, hogy valami igazi kihívásra vágysz…
Van úgy, hogy tényleg belevágsz és szabadságra mész…
És van úgy, hogy ez a szabadság 4 hónapig tart és egészen Ázsiáig repít…

Már gyerekkoromban is mindig mehetnékem volt, soha nem bírtam megülni a fenekemen és a „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre is azt válaszoltam, hogy „turista”. A felnőttek persze nevettek rajtam, aztán teltek-múltak az évek és valahogy beigazolódott sorsom. Persze rengeteg túlóra is kellett hozzá, de 2017-ben sikerült eljutnom első solo nyaralásomra, Egyiptomba.

Imádkozás Egyiptom

Lenyűgözött a tenger, és az, hogy egy teljesen más világba csöppentem. Más vallás, ételek, ruhák, szokások, de még a közlekedés és az épületek sem hasonlítottak az Európában megszokottra. Minden percét élveztem az útnak és hiába volt szerencsém több országba is eljutni ezt követően, valami „fűszer” mindig hiányzott: az igazi kulturális különlegesség.

Ekkor jutott eszembe, hogy talán ismét új kontinens felé kellene kacsintgatnom és a szemem azonnal megakadt Ázsián. Egyre többet nézegettem a térképet és idővel már azt is éreztem, ez nem egy 1-2 hetes nyaralás lesz.

Világgá megyek Ázsia Buddha

A „világgá megyek” projekt

Tavaly tavasszal épp Gran Canarián jártam, amikor annyit sétáltam a sziklás partok mentén, hogy végül egy másik városban kötöttem ki. Rossz érzés volt visszafordulni, hiszen tudtam, ha estére megpihenhetnék, még többet láthatnék másnap.

Gran Canaria Agaete

Innen jött az ötlet, ha valaha sikerül eljutnom Ázsiába, nem fordulok vissza: hátizsákkal, városról városra járom majd be az országokat és abban is biztos voltam, hogy hónapokig fog majd tartani ez az utazás. A munka persze engem is visszatartott, de amikor sorra jöttek a gondok, úgy éreztem, eljött az idő, tényleg világgá megyek.

Világgá megyek Ázsia Hanoi

Felmondtam a munkahelyemen, osztottam-szoroztam a kiadásokat, majd végül vettem egy 35 literes hátizsákot és novemberben elindultam életem egyik legnagyobb kalandjára Dél-Kelet Ázsiába.

Persze nem volt minden ennyire egyszerű: hogy hogyan is készültem fel erre az útra és milyen költségekkel számoltam, ide kattintva részletesebben elmesélem.

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest