fbpx

6+1 állati útitárs a legjobb nyaralásokhoz

Szerző: | 2020.06.17. | Egyiptom, Skócia, Thaiföld

Magyarországon túl - Állati útitárs elefánt index

Az elmúlt néhány évben több földrészen is jártam. Főleg szóló utazások voltak ezek, olykor azonban egészen különleges útitárs szegődött mellém, ezzel is feldobva a nyaralásom.

1. Életem legnagyobb élménye ez a delfines találkozás volt (még akkor is, ha a vízalatti képminőség sikerülhetett volna jobbra is). Nem medencében, hanem a Vörös-tengerben, vadon élő állatokkal találkoztunk. Hajnal volt még, a vízen csupán egy-két halászcsónak és mi, na meg persze ezek a csodás teremtmények, akik betanítás nélkül is meglepően közel merészkedtek hozzánk.

Útitárs delfin Egyiptom

2. Még mindig Egyiptomban járva, egy bátorító tevepuszit is kaptam a sivatagi quadozás előtt. Szerencsére éppen selfie-time volt, így megörökíthettem a pillanatot.

Útitárs teve Egyiptom

3. Skóciában, amint kiszakadunk a nagyvárosokból, fehér kis foltok tarkítják a mezőket, hegyeket. A bárányok szinte mindenhol ott vannak – a népszerű Skye szigeten is, ahol tisztes távolságból, de hosszú métereken keresztül követte sétámat ez a család.

Útitárs bárányok Skócia

4. A vírus előtti hónapokban Ázsiában jártam, az első igazi állati útitársam ez a kismajom volt. Thaiföldön, a Majmok Templomában találkoztunk, és azonnal közeli kapcsolatba kerültünk. Legalábbis ő mindenképp így gondolta, és én is jó mókának találtam, amíg el nem kezdte húzgálni a fülem.

Útitárs majom Thaiföld

5. Kambodzsában egy dzsungeltúrán vettem részt, ahol a korábban Angkorban (és más turistás helyeken) dolgoztatott elefántoknak biztosítanak menedéket. Itt nincs többé lánc, vagy ostor, csupán banán, amivel közelebb csalogathatjuk őket magunkhoz.

Kambodzsa elefánt

6. Ezt a mókust banán helyett már a mogyoró érdekelte, és a helyszín is ismét Skócia. A Pittencrieff Parkban rengeteg ilyen bolyhos gombóc szaladgál: akad köztük egészen bátor is, akik szinte a tenyeremből lopkodták el a finom falatokat.

Skócia mókuspark

6+1. És végül a sor végén egy kevésbé kívánt útitárs, aki nem csak a szabadban, de a szobámban sem akart magamra hagyni. Gekkó-pajtás különleges kattogó hangjával hívta fel magára a figyelmet. Mivel a szoba árába nem volt hajlandó beszállni, így megegyeztünk, hogy jobb, ha odakint tölti az éjszakát. Nem volt harag.

Gekkó szobában Thaiföld

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Instagram

No feed

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben
Ez a világ legőrültebb szállása

Ez a világ legőrültebb szállása

A Crazy House vagy más néven az Őrült Ház a világ egyik legfurcsább épületeként ismert. Népszerű látnivaló és szállás. Udvarában azonnal egy szürreális valóságban találhatjuk magunkat.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Pin It on Pinterest