fbpx

6+1 állati útitárs a legjobb nyaralásokhoz

Szerző: | 2020.06.17. | Egyiptom, Skócia, Thaiföld

Magyarországon túl - Állati útitárs elefánt index

Az elmúlt néhány évben több földrészen is jártam. Főleg szóló utazások voltak ezek, olykor azonban egészen különleges útitárs szegődött mellém, ezzel is feldobva a nyaralásom.

1. Életem legnagyobb élménye ez a delfines találkozás volt (még akkor is, ha a vízalatti képminőség sikerülhetett volna jobbra is). Nem medencében, hanem a Vörös-tengerben, vadon élő állatokkal találkoztunk. Hajnal volt még, a vízen csupán egy-két halászcsónak és mi, na meg persze ezek a csodás teremtmények, akik betanítás nélkül is meglepően közel merészkedtek hozzánk.

Útitárs delfin Egyiptom

2. Még mindig Egyiptomban járva, egy bátorító tevepuszit is kaptam a sivatagi quadozás előtt. Szerencsére éppen selfie-time volt, így megörökíthettem a pillanatot.

Útitárs teve Egyiptom

3. Skóciában, amint kiszakadunk a nagyvárosokból, fehér kis foltok tarkítják a mezőket, hegyeket. A bárányok szinte mindenhol ott vannak – a népszerű Skye szigeten is, ahol tisztes távolságból, de hosszú métereken keresztül követte sétámat ez a család.

Útitárs bárányok Skócia

4. A vírus előtti hónapokban Ázsiában jártam, az első igazi állati útitársam ez a kismajom volt. Thaiföldön, a Majmok Templomában találkoztunk, és azonnal közeli kapcsolatba kerültünk. Legalábbis ő mindenképp így gondolta, és én is jó mókának találtam, amíg el nem kezdte húzgálni a fülem.

Útitárs majom Thaiföld

5. Kambodzsában egy dzsungeltúrán vettem részt, ahol a korábban Angkorban (és más turistás helyeken) dolgoztatott elefántoknak biztosítanak menedéket. Itt nincs többé lánc, vagy ostor, csupán banán, amivel közelebb csalogathatjuk őket magunkhoz.

Kambodzsa elefánt

6. Ezt a mókust banán helyett már a mogyoró érdekelte, és a helyszín is ismét Skócia. A Pittencrieff Parkban rengeteg ilyen bolyhos gombóc szaladgál: akad köztük egészen bátor is, akik szinte a tenyeremből lopkodták el a finom falatokat.

Skócia mókuspark

6+1. És végül a sor végén egy kevésbé kívánt útitárs, aki nem csak a szabadban, de a szobámban sem akart magamra hagyni. Gekkó-pajtás különleges kattogó hangjával hívta fel magára a figyelmet. Mivel a szoba árába nem volt hajlandó beszállni, így megegyeztünk, hogy jobb, ha odakint tölti az éjszakát. Nem volt harag.

Gekkó szobában Thaiföld

Magyarországon túl

Magyarországon túl logo

Úton…

TOP 3 kedvencetek

kinnloch rannoch

Kinloch Rannoch: egy aprócska skót falu a hegyek között

Egyiptom arca

Egyiptom ritkán látott arcai

világgá megyek

Amikor úgy döntöttem, tényleg világgá megyek

Hasonló bejegyzések

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

Egy soha nem létezett világ a felhők felett

A világok, kultúrák találkozása ez, egy hatalmas vidámparkba csomagolva, 1500 méteres magasságban, szó szerint a felhők felett, a Ba Na Hills csúcsán. Belföldi és nemzetközi turisták milliói látogatnak el ide.

bővebben
Hoi An: a színek városa

Hoi An: a színek városa

Szűk utcák, ódon épületek és ezerszínű lampionok teszik varázslatossá a Vietnámban található Hoi An óvárosát. A hely hangulatos fényeivel, különleges gasztronómiájával és történelmi utcáival a turisták kedvence.

bővebben

Iratkozz fel a virtuális képeslapokért!

♥ ♥ ♥ 

Add meg az email címed és bárhol is járok a világban,
gondolok majd Rád.

Minden utam során egy saját fotóval ellátott, kedves képeslap érkezik majd az elektronikus postaládádba.

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót.

Instagram

[jr_instagram id=”2″]

Pin It on Pinterest